Thursday, 27 September 2012

Cara memasak Ibu Kolagen


Berikut adalah cara2 memasak ibu kolagen :


Senang kan?

Berminat sila email ke : moibutterfly1387@gmail.com

Khasiat Ibu Kolagen



Kalau ramai org tahu khasiat ibu kolagen ni... xde la nk inject2, mkn pil2 pemutih.. nk gebu2, putih.. awet muda.. sbb kandungan khasiat ibu kolagen ni 10x lbh tggi dr srg burung walit boleh mngubati kencing manis, darah tinggi, sakit lutut.. melembutkan tumit kaki merekah.. merawat jerawat.. menggebu mencerah.. memutihkan kulit.. & mcm2 lg.. kalu setakat pakai krim kt muke nk putih xguna juga jika dalaman xterpelihara... org kata mencegah lebih baik dr mengubati....

Pure Marine Collagen100g (untuk penggunaan 3-4 minggu)

Ini kolagen mentah taw.. 100% asli dan belum diproses.. memang tiada campuran bahan2 lain.Ia bukan dalam bentuk serbuk, ni tumbuhan marin yang telah dikeringkan kaya dengan kolagen, tiada bahan kimia langsung..Tiada side effect yang buruk melainkan kulit makin licin, cerah, tegang dan cantik..

Alami kehebatan 100% KOLAGEN ASLI

* Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
* Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
* 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
* Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
* PH bernilai 7.6

Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih, dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin.. jadikan ia sebagai masker pun boleh taw..Yang paling best, sesuai untuk preggy women utk dapatkan kulit baby yang putih dan kulit cantik

**Bagi wanita yang sedang berpantang & menyusukan bayi, boleh ambil pure collagen ini dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi

**Ada 2 kaedah penyediaan yang perlu anda pilih mengikut citarasa masing-masing:

KAEDAH PENYEDIAAN

Cara Penggunaan :

1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali

2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman

3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan

4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus

5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker

Cara Pengambilan :

  1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
  2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
  3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)

Cara Membuat Masker :
  1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
  2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari) 
  3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker

PERHATIAN :

* Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.

* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong.



Cara buat masker muka(kulit berminyak)
  • sebatikan gel kolagen ini brsama sebiji tomato ranum yg dibuang biji dn kulit serta dilenyek halus, campuran ini kemudianya disapu pada wajah dn dibiar kering selama 20-30 minit sebelum dibersihkan ia mampu mngimbangi pengeluaran minyak yg brlebihn selain menjadikan kulit lebih halus dan bersih

Cara buat masker muka(kulit normal)
  • campuran madu bersama gel kolagen ini,lalu dibuat masker wajah akan membuatkan kulit mereka tampak lebih berseri dan bercahaya.
Cara buat masker muka(kulit kering)
  • campurkan gel kolagen ini dengn susu tepung atau jus lemon bgi mngembalikn kelembapan kulit dn membuatkan anda tampak lebih muda dgn melambatkn tanda2 penuaan lain.





Kenapa Ibu Marine Kolagen?


Alami kehebatan KOLAGEN ASLI~ HANYA RM25/100GM (1 month consumption) nilai-nilai nutrisi yang lebih tinggi daripada sirip ikan yu. ~ KOLAGEN ~ 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip yu dan sarang burung layang-layang (bayangkan) ~ kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan. ~ PH bernilai 7.6
  • Laraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA.
  • Anti-bakteria, Pemecatan TOKSIN.
  • Menghilangkan SEMBELIT
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan) Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat),perbaiki masalah kejatuhan penjagaan KULIT dan RAMBUT, kurangkan KEDUTAN ,TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT. Memelihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • Membantu meningkatkan METABOLISME
  • Meningkatkan fungsi stomatch.
  • Membantu Menghapuskan nefritis, Artritis, basal.
  • Strength Strengthens saluran darah, Meningkatkan penyakit sendi, kecacatan Kolagen, Darah badan dan Purpura haemorrhagica.
  • Meningkatkan PEREDARAN DARAH, Dingin dan mencegah sakit bahu
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
  • SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang.
  • Mencegah ANEMIA
  • Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya.


Pure marine collagen adalah collagen mentah asli die belum diproses
Cara penggunaan :
Kena rendam semalaman. sebelum rendam kena basuh dulu mcm basuh beras. selepas rendam bsuh 2-3 kali kemudian rebus. masa rebus campur dgn 2 liter air kosong. lepas mendidih biarkan sejuk dan masukkan dalam beberapa bekas untuk masuk dalam peti. kita just makan yang dalam peti ais.

Stok untuk 3-4 minggu.

Cara nak makan :
selepas bangun tidur sebelum gosok gigi dan sebelum sarapan(waktu terbaik mase perut kosong dan masa nak masuk tidur) blh juga untuk buat masker

KHASIAT PURE MARINE COLLAGEN :-
10x ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil rm300)- khasiat same dengan sarang burung layang-layang (rm400 hingga ribuan)- 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarag burung layang-layangdie tahan 3-4 week untk satu paket


Kolagen Mentah Marine Asli


KOLAGEN MENTAH MARINE ASLI DIGUNAKAN SECARA MELUAS DALAM PEMBUATAN :


 KOSMETIK – SK II
·        SUSHI – MAKANAN UTAMA ORG JEPUN
·        SPIRULINA
·        BEG PLASTIK

·        SYAMPOO RAMBUT / LOSYEN BADAN
·        SARUNG KAPSUL
·        BIO MINYAK ENJIN


"KOLAGEN RUMPAI LAUT".. MENGAPA BERBELANJA LEBIH UNTUK CANTIK SEDANGKAN KOLAGEN INI LEBIH MURAH DAN HARGA BEPRPATUTAN" - NONA 20 MAY 2012


Pernyataan ini dipetik dalam rancangan Nona baru baru ini. Sudah jelas lagi bersuluh, produk organik ini telahpun mendapat kepada masalah kesihatan dan kecantikan sejagat.   

taraf perubatan alternatif INGIN CANTIK!!!!! ANDA TAK ADA BUDJET BESAR!!!!NAK YANG MURAH!!

KESAN WHITENING SKIN PALING CEPAT DIANTARA KOLAGEN KOLAGEN LAIN DI PASARAN!!!!!!!!   

KULIT JADI GLOW DAN CERAH SEAWAL 1 MINGGU PENGGUNAAN!!!!!!

IA MERUPAKAN KOLAGEN MENTAH YANG DIPELIHARA DILAUTAN DAN DITERNAK TANPA MENGGUNAKAN BAHAN KIMIA ATAUPUN RACUN SERANGGA. 100% ORGANIK


PERINGATAN!!!!!!      JIKA KOLAGEN KERING ANDA MENUNJUKKAN PERTUMBUHAN CRYSTAL PUTIH SEAKAN AKAN KULAT!!!!!!! SEBENARNYA IA BUKAN KULAT!!!!! IA MERUPAKAN HABLUR GARAM LAUT IODIN YANG TERHASIL BILA MANA SUHU LEMBAB DAN BOLEH DIBUANG DENGAN MEMBASUH SEBELUM MEREBUSNYA!!!!!! JANGAN PANIK... INI MERUPAKAN CIRI CIRI KOLAGEN MARINE ASLI......

Ini adalah dari testi dari saya sendiri sebelum dan selepas pengambilan kolagen mentah ini. Alhamdulillah dalam masa sebulan lebih saya sudah nampak perubahan dari segi kulit. Badan lagi bertenaga dan kalau dahulu saya selalu sakit pinggang atau lenguh2 badan especially lepas workout..now makin lama makin kurang rasa 'tense' di pinggang and ia membetulkan perjalanan haid saya.